[1] آقازاده مشگی، مهزاد؛ "بررسی پارهای از خصوصیات میکروبیولوژیکی و شیمیایی پنیر کوزه در آذربایجان غربی"، مجله علوم غذایی و تغذیه، شماره 3، صص 86-80، 1386.
[2] افراخته، حسن؛ شاهحسینی، علیرضا؛ "خلاقیت عشایر سنگسری در سازگاری با محیط، مورد: آرشه، فرآورده لبنی ماندگار در ایل سنگسری"، دوفصلنامه دانشهای بومی ایران، شماره 7، صص 30-1، 1396.
[3] افشارزاده، نشمیل؛ پاپزن، عبدالحمید؛ "فرآوری محصولات لبنی در میان عشایر کوچرو ایل کلهر"، نخستین همایش فناوریهای بومی ایران، تهران، انجمن فناوریهای بومی ایران، دانشگاه صنعتی شریف. 1387.
[4] امانی، ایرج؛ ایلات و عشایر سیرجان، انتشارات مرکز کرمان شناسی، کرمان، 1393.
[5] امیریاردکانی، محمد؛ شاهولی، منصور؛ مبانی مفاهیم و مطالعات دانش بومی کشاورزی، وزارت جهاد سازندگی، آموزش و ترویج، معاونت امور دام، 1383.
[6] پژوهش جهرمی، امین؛ پورکریمی، جواد؛. "عوامل فردی و نهادی موثر بر دستاوردهای تحقیقات دانشگاهی"، فصلنامه توسعه تکنولوژی صنعتی، شماره 26، پاییز و زمستان، صص 43-29، 1394.
[7] تیمور یانسری، اسدالله؛ تولید شیر و فرآوری آن، نشر آوای مسیح، ساری، 1385.
[8] حسامیراد، رجب؛ شناسائی پنیرهای سنتی و صنعتی آذربایجان پنیر لیقوان مطالعه تحولات شیمیائی و میکروبی در مدت رسیدن آن، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و اموردام آذربایجان شرقی، گزارش نهایی، 1368.
[9] حسامیراد، رجب؛ بررسی وشناخت مراحل تهیه و نگهداری پنیرهای سنتی وصنعتی آذربایجان وتحولات شیمیایی در آن، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام آذربایجان شرقی، گزارش نهایی، 1369.
[10] حسامیراد، رجب؛ مطالعه اثر درجه حرارت شیر در زمان مایه زنی پنیر محلی آذربایجان، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام آذربایجان شرقی، گزارش نهایی، 1369.
[11] حسامیراد، رجب؛ شناسایی پنیرهای سنتی و صنعتی آذربایجان قسمت دوم پنیر کوزهای، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام آذربایجان شرقی، گزارش نهایی، 1371.
[12] حسامیراد، رجب؛ مطالعه اثر غلظت آب نمک در تغییرات جمعیت میکروبی پنیر محلی آذربایجان، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام آذربایجان شرقی، گزارش نهایی، 1371.
[13] حسامیراد، رجب؛ مطالعه اثر غلظت نمک در کاهش جذب نمک در پنیر آب نمکی استان آذربایجان غربی، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام آذربایجان شرقی، گزارش نهایی، 1384.
[14] حسامی راد، رجب؛ نژادرزمجویاخگر، راحله؛ امینی، حبیب؛ مطالعه اثر دمای انعقاد و مدت نگهداری بر راندمان، افت مزن و خصوصیات فیزیکوشیمیایی پنیر لیقوان گاوی، مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام آذربایجان شرقی، گزارش نهایی، 1386.
[15] حسامیراد، رجب؛ مطالعه و شناسایی کپکهای مسئول رسیدن پنیر سلماس(ساری پنیر)،مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام آذربایجان شرقی، گزارش نهایی، 1393.
[16] حسینی، هدایت؛ حقیقیان رودسری، آرزو؛"بازاندیشی در جایگاه غذاهای سنتی"، مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران سال دوازدهم، ضمیمه شماره 1، صفحه 136، 1396.
[17] سازمان امور عشایر ایران؛ جمعیت عشایر کشور، سازمان امور عشایر ایران، 1398.
[18] شاهحسینی، علیرضا؛ عشایر ایل سنگسری، از کرانههای کویر تا بلندای البرز، انتشارات بوستان اندیشه، چاپ اول، 1384.
[19] شویکلو، امیررضا؛ مهدویعادلی، حمیدرضا؛ نشریه ترویجی آروشه؛ معرفی محصول و ویژگیها، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، 1397.
[20] شویکلو، امیررضا؛ مهدویعادلی، حمیدرضا؛ نشریه ترویجی چیکو؛ معرفی محصول و ویژگیها، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، 1397.
[21] شویکلو، امیررضا؛ مهدویعادلی، حمیدرضا؛ موسویپور، فضلالله؛نشریه ترویجی پنیر کوزهای؛ معرفی محصول و ویژگیها، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، 1397.
[22] شویکلو، امیررضا؛ مهدویعادلی، حمیدرضا؛ پنیر خیکی یا پوستی؛ معرفی محصول و ویژگیها، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دفتر شبکه دانش و رسانههای ترویجی، 1398.
[23] شویکلو، امیررضا؛ مهدویعادلی، حمیدرضا؛ پنیر سیاهمزگی؛ معرفی محصول و ویژگیها، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دفتر شبکه دانش و رسانههای ترویجی، 1398.
[24] شویکلو، امیررضا؛ "رویکردی کاربردی بر فرآیند ساخت فرآوردههای خوراکی جدید؛ از ایدهپردازی تا معرفی به بازار- مطالعه موردی:ساخت بستنی غنی شده با روغن امگا- 3 ماهی"، علوم و صنایع غذایی، شماره 96، دوره 16، صص 13-1، 1398.
[25] شویکلو، امیررضا؛ قرهداغی، اکرم؛ باقری، محسن؛ چگنی، علیرضا؛ ترحمی، محمد؛ بهینهسازی فرآیند تولید فرآوردههای لبنی بومی کشور، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، گزارش نهایی، 1399.
[26] عبدیحاجی، شیما؛ الهامیراد، امیرحسین؛ محمدی، علیاصغر؛ آرمین، محمد؛ "شناسایی پروفایل اسیدهای چرب و ارزیابی خصوصیات شیمیایی و حسی پنیر سنتی آرشه"، مجله علمی پژوهشی علوم و فناوری غذایی، سال سوم، شماره چهارم، زمستان 1390.
[27] کریم، گیتی؛ شیر و فرآوردههای آن، چاپ اول، انتشارات جهاد دانشگاهی تهران، صص 207-179، 1374.
[28] کریم پور، فرزاد؛ رضوی، سید هادی؛ تخرونی، فلورا؛ "جداسازی و شناسایی باکتریهای لاکتیکی حاصل از فرآورده لبنی سنتی(ریچال ماستی)"، مهندسی بیوسیستم ایران، دوره 48، شماره 1، صص 35-29، بهار 1396.
[29] محمدی، مجید؛ "شناســایی و رتبــهبنــدی عوامــل محیطــی تاثیرگذار در تجاریسازی فناوری نـانو در صنعت غذایی ایران"،فصلنامه توسعه تکنولوژی صنعتی، شماره 23، بهار و تابستان، صص 20-11، 1393.
[30] محمدی، مرتضی؛ محمدی، حسین؛ شیخیان، افسانه؛ "عوامل اثرگذار بر سطح مصرف محصولات لبنی بومی)مطالعه موردی: خانوارهای شهری در کرمانشاه)"، تحقیقات اقتصاد کشاورزی، جلد 21 ، شماره 2، صص 241 -232، 1399.
[31] مرکز آمار ایران؛ سرشماری اقتصادی و اجتماعی عشایر کوچنده، تهران، مرکز آمار ایران، 1388.
[32] عبادزاده، حمیدرضا؛ احمدی، کریم؛ محمدنیا افروزی، شهریار؛ عباسطاقانی، رضا؛ عباسی، مریم؛ یاری، شهین؛ آمارنامه کشاورزی سال 1397، جلد دوم، معاونت برنامهریزی و اقتصادی، مرکز فناوری اطلاعات و مشخصات نشر ارتباطات، وزارت جهادکشاورزی، تهران، ص 114، 1398.
[33] علیباباییعمران، الهه؛ قربانی، مهدی؛ مروی مهاجر، محمدرضا؛ عواطفی همت، محمد؛ "دانش بومی و سنتهای محلی در تولید و مدیریت محصولات دام گوسفندی(مطالعه موردی: روستای کدیر-استان مازندران)"، نشریه علمی پژوهشی مرتع، شماره 1، صص 84-71، 1393.
[34] قبادی، فریبا؛ بررسی و مقایسه خواص فیزیکی، شیمیایی و حسی کره تولیدشده به روش سنتی و صنعتی از شیر گاومیش بهمنظور بهینهسازی تولید کره صنعتی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، گزارش نهایی، 1393.
[35] موسویپور، سید فضلاله؛ بررسی روشهای تولید و ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی پنیرهای کوزهای سنتی آذربایجان غربی و امکان تولید نیمه صنعتی آن، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، گزارش نهایی، 1389.
[36] مهدویعادلی، حمیدرضا؛ تهیه شناسنامه تولید و مشخصات(فیزیکی و شیمیایی) محصولات لبنی سنتی استانهای خراسان، کردستان، فارس، اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، لرستان، اصفهان و خوزستان، گزارش نهایی پروژه تحقیقاتی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، 1389.
[37] مهدویعادلی، حمیدرضا؛ شناسایی پنیرهای تولیدی سنتی در استانهای گیلان، کرمان و کردستان با شناخت تکنولوژی تولید، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، گزارش نهائی طرح تحقیقاتی، 1375.
[38] مهدویعادلی، حمیدرضا؛ تهیه شناسنامه تولید و مشخصات(فیزیکی، شیمیایی، میکربی) محصولات لبنی سنتی استانهای سمنان و مازندران، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، گزارش نهایی طرح تحقیقاتی، 1376.
[39] مهدویعادلی، حمیدرضا؛ مطالعه ترکیبات مولد عطر و طعم پنیر لیقوان و پنیر سفید آب نمکی گلپایگان، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، گزارش نهائی طرح تحقیقاتی، 1388.
[40] مهدویعادلی، حمیدرضا؛ تهیه شناسنامه تولید و مشخصات(فیزیکی-شیمیایی) محصولات لبنی سنتی استانهای خراسان، کردستان، فارس، اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، لرستان، اصفهان و خوزستان، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، گزارش نهائی طرح تحقیقاتی، 1389.
[41] مهدویعادلی، حمیدرضا؛ بررسی نحوه تولید و تغییرات میکربی و فیزیکوشیمیایی پنیر سیاهمزگی طی دوران رسیدن بهمنظور دستیابی به امکان تولید نیمه صنعتی آن، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، گزارش نهائی طرح تحقیقاتی، 1393.
[42] مهدویعادلی، حمیدرضا؛ آقاجانی، عبدالرضا؛ "مروری بر ویژگی ها و نحوه تولید مهمترین پنیرهای پوستی ایران". سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی، 1393.
[43] مهدویعادلی، حمیدرضا؛ قاسمیپور، نوید؛ یاراحمدی، بهروز؛ هاشمی، مجید؛ "بررسی کانونهای آلودگی شیر خام از مرحله دوشش تا تحویل به کارخانه در استانهای کرمانشاه، لرستان و فارس"، دومین همایش کشوری سلامت شیر از تولید تا مصرف و اهمیت تغذیهای آن، تهران، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران، ۱۳۹۳.
[44] نجفنجفی، مسعود؛ تولید فراوردههای لبنی سنتی ایران، انتشارات موسسه آموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی جهاد کشاورزی 210، آموزش بهره برداران کشاورزی، 1398.
[45] نجفی، علی؛ ضیابخشدیلمی، مهسا؛ کریمیان، حمیده؛ عابدینیا، عبدالرضا؛ "بررسی تغییرات میکروبی پنیر پوستی طی دوره رسیدن"، مجله تغذیه، دوره هشتم، شماره 2، صص 91-85، 1390.
[46] نژادرزمجویاخگر، راحله؛ "اثر تغییرات درجه حرارت بر جمعیت میکروبی بیماریزا طی دوره رسیدن پنیر لیقوان"، علوم و صنایع غذایی ایران، شماره ۱۵، صص 202-195، ۱۳۹۷.
[47] همتیاردلی، زهرا؛ حج الاسلامی، محمد؛ سها، ساحل؛ نجاتی، فاطمه؛ "تولید دسر لبنی سنتی توف(شیراز) و ارزیابی خصوصیات میکروبی آن بهعنوان یک فراورده پروبیوتیک"، نشریه نوآوری در علوم و فناوری غذایی، شماره چهارم، صص 75-67، 1398.
[48] Cooper, R.G.; “Effective Gating: make Product Innovation more Productive by using Gates with Teeth”, Marketing Management Magazine, March/April, pp. 12-17, 2009.
[49] European Commission; Technology Readiness Levels (TRL), In HORIZON 2020—Work Programme 2014–2015. Commission Decision C (2014) 4995; General Annexes; European Commission: Brussels, Belgium, 2014.
[50] Fuller, G.W.; New Food Product Development: from Concept to Market Place. CRC, Boca Raton, pp. 1-10, 2004.
[51] Guiné, R.P.F.; Ramalhosa, E.C.D.; Valente, L.P.; “New foods, new consumers: innovation in food product development”, Current Nutrition and Food Science, No. 3, pp. 175-189, 2016.
[52] Hjorth, S.S.; Brem, A.M.; “How to Assess Market Readiness for an Innovative Solution”, Sustainability 2016, No. 8, p. 1152, 2016.
[53] Jafari, B.; Rezaie, A.; Alizadeh, S.; “Isolation and Identification of potentially probiotic bacteria from Traditional Dairy Products of Ardabil 1region in Iran”, Annals of Biological Research, Vol. 2, No. 6, pp. 311-317, 2011.
[54] Karimpour, F.; Tkhruni, F.N.; Karapetyan, K.J.; Razavi, S.H.; “Certain probiotic properties of lactic acid bacteria from the Iranian dairy product “Richal”, Life Science Journal 2013, No. 10 (6s), 2013.
[55] Kotler, P.; Armstrong, G.; Principles of Marketing, 13th Edition Pearson Education, Inc. Upper Saddle River, New Jersey U.S.A., 2010.
[56] Mahmoudi, R.; Fakhri, O.; Farhoodi, A.; Kaboudari, A.; Rahimi Pir-Mahalleh, SF.; Tahapour, K.; Khayyati, M.; Chegini, R; “A Review on Probiotic Dairy Products as Functional Foods Reported from Iran”, International Journal of Food Nutrition and Safety, Vol. 6, Issue 1, xx-xx 2015.
[57] Meilgaard, M.C.; Civille, G.V.; Caar, B.T.; Sensory Evaluation Techniques (4th edn), Boca Raton, Florida: CRC Press, Taylor & Francis Group, 2007.
[58] Moskowitz, S.; Porretta, M.; Silcher, M.A.; Concept Research in Food Product Design and Development, Howard R. Blackwell Publishing, 2008.
[59] Nejati, F.; Oelschlaeger, T.A.; “In Vitro characterization of Lactococcus lactis strains Isolated from Iranian Traditional Dairy Products as a Potential Probiotic”, Applied Food Biotechnology, Vol. 3, No 1, pp. 43-51, 2016.
[60] Paun, F.; “The demand readiness level scale as new proposed tool to hybridise market pull with technology push approaches in technology transfer practices”, In Technology Transfer in a Global Economy; Audretsch DB, Lehmann EE, Link AN, Starnecker A, Eds.; Springer: New York, NY, USA, No. 28, pp. 353–366, 2012.
[61] Stanton, J.L.; “Food Innovation: The Good, the Bad and the Ugly”, Management, No. 3, pp. 193–201, 2015.
[62] Tajabadi Ebrahimi, M.; Ouweh, A.C.; Hejazi, M.A.; Jafari, P; “Traditional Iranian dairy products: A source of potential probiotic lactobacilli”, African Journal of Microbiology Research, Vol. 5, Issue 1, pp. 20-27, 2011.
[63] Tavakoli, M.; Hamidi-Esfahani, Z.; Hejazi, M.A.; Azizi, M.H.; Abbasi, S; “Characterization of Probiotic Abilities of Lactobacilli Isolated from Iranian Koozeh Traditional Cheese”, Pol. J. Food Nutr. Sci., Vol. 67, No. 1, pp. 41–48, 2017.
[64] Ulrich, K.T.; Steven, D.; Product Design and Development, 5th Edition 5th Edition Eppinger, 2008.